הו, כמה חיכיתי לכתוב לכן על זה!
תיקון מבנה אנטומי. מושג הקיים שנים, אך רק לאחרונה החל לקבל את החשיפה וההערכה המגיעה לו. המודעות לחשיבות המבנה האנטומי הולכת וגוברת, הן מצד הטכנאיות והן מצד הלקוחות שרבות מהן למדו לחפש את הטכנאית שלהן עם תנאי לעבודה בשיטה זו.
מצד אחד גברה המודעות לנושא ויותר ויותר טכנאיות החלו לעבוד בשיטה זו, אולם מצד שני ההבנה בנושא היא מועטה מאוד!
כיום בהמון השתלמויות לומדים את הטכניקה, אך לא את הרקע והבסיס לשיטה. ובלי הבנת הבסיס והמשמעות לפעולות שלנו – לא נוכל להגיע לתוצאה הנכונה והעבודה הופכת לקשה פי 10!
מהו המבנה האנטומי?
בואו נתחיל בהבנת מושגים.
מבנה אנטומי – המבנה הטבעי והנכון מבחינה ביולוגית לציפורן בריאה
אפקס – נקודת השיא / קודקוד המבנה.
אזור הלחץ – אזור מרכז/שליש אחרון של לוחית הציפורן, המושפע ישירות מעומס ולחץ המופעל הציפורן.
היכן ממוקמת נקודת השיא?
האפקס – נקודת השיא, הוא הפרט החשוב בתיקון המבנה האנטומי. מיקום לא נכון יהפוך את העבודה לסתם הנחת גבעה של חומר ואפילו עלול לגרום לנזקים עקב עומס שמנוח בצורה לא נכונה על מיטת הציפורן!
מיקום נקודת השיא הנכון הוא בין אזור הלחץ של הציפורן לתחילת הציפורן (הנקודה בה היא יוצאת מקפל העור). המיקום ישתנה בהתאם לאורך הציפורן.
כאשר אנחנו ממקמות את האפקס לפני אזור הלחץ, הוא מגן על האזור הרגיש גם לאחר שבועות כשהציפורן צומחת והאפקס מתקדם יחד איתה לעבר אזור הלחץ.
טיפ – למציאת אזור הלחץ בקלות הפעילי לחץ קל על קצה ציפורן הלקוחה ומיד תראי את אזור הלחץ במרכז הציפורן מלבין.
כאשר נניח את החומר על הציפורן נהפוך אותה כדי להיעזר בכח המשיכה שימשוך לנו את החומר למרכז הציפורן. בעזרת מכחול דק נפסל את הבטן הנכונה עם נקודת השיא בדיוק במקום הנכון.
אז מדוע אנו צריכות את המבנה האנטומי?
במבנה האנטומי עיקר החומר מונח במרכז הציפורן והולך ומידקק לכיוון הקצה החופשי, הקוטיקולה והצדדים. ריכוז החומר בצורה כזו, כשהקצוות דקים יותר – מעניק לציפורן את הגמישות הדרושה לה כדי שלא תשבר, מה שנותן לג’ל ולציפורן את העמידות והחוזק ההכרחיים עד לטיפול הבא.
קצה חופשי עבה מידי יכול להיות ‘חזק’ יותר, אבל מאוד מסוכן! במקרה של מכה חזקה לציפורן נעדיף שהקצה החופשי ישבר, ואם נקשיח אותו מידי הוא לא יצליח להשבר והציפורן כולה עלולה להתנתק ממיטתה ולגרום לפציעה.
מלבד זאת, מבנה אנטומי נכון הוא סימטרי ויפה בהרבה מהנחת החומר במריחה הרגילה שיוצרת גבעות ושקעים.
כאשר יש מבנה אנטומי סימטרי – שלב מריחת הצבע הופך לקל בהרבה! המריחה בלקים דלילים תהיה אחידה יותר, וקל יהיה לדייק.
בעזרת המבנה האנטומי אנו מתקנות פגמי ציפורן טבעיים כגון: ציפורן שטוחה, ציפורן שקועה, ציפורן סולדת ופגמי ציפורן שנוצרו כתוצאה מטראומה או שינויים בריאותיים אחרים.
בעזרת המבנה אנו נמנעות משקעים וגבעות הנוצרים ממריחה רגילה ומעניקות לתוצאה הסופית ברק וזוהר שלא נעלמים מהר.
חשוב לזכור: קשיחות ועמידות החומר בטווח הארוך תלויה בהנחה נכונה של החומר.
ועתה, כשיש לכן את הרקע הדרוש ליצירת המבנה הנכון – יישמו אותו בעבודתכן. ואם אתן עדיין מתקשות – אל תהססו לקחת עוד השתלמות שתעזור לכן. אני בטוחה שמעכשיו יהיה לכן קל יותר להבין את הפעולה ולעשות אותה טוב יותר
עבדי על זה והשתפשפי, כי – יגעת ומצאת – תאמין!!